Valencia CF09 abril 2023

CRÒNICA | Derrota del València CF davant la UD Almeria (2-1)

Samu Castillejo, autor del gol valencianista

Derrota del València CF davant la UD Almeria per 2 gols a 1 en el partit de la Jornada 28 de LaLiga disputat en el Power Horse Stadium, on el conjunt local va fer la diferència en els primers minuts de la segona part.

Després d'una primera part dominada pel València CF quant a les ocasions i en la qual els nostres van reclamar un possible penal sobre Justin Kluivert, Gonzalo Melero va anotar el 1-0 en una situació d'inferioritat numèrica per part del València CF mentre Nico era atés pels metges i Babic, a pilota parada, va anotar el 2-0 poc després.

Samu Castillejo va marcar el gol valencianista en una vesprada en la qual més de 500 valencianistes es van donar cita i van fer costat a l'equip, que no va poder recompensar-los amb un millor resultat.

El València CF buscarà retrobar-se amb els tres punts diumenge que ve davant el Sevilla FC al Camp de Mestalla.

El València CF va eixir a la trobada molt ficada, conscient de la importància dels tres punts en joc i encoratjat per més de 500 valencianistes que van tenyir les graderies del Power Horse Stadium en un desplaçament massiu des del Camp de Mestalla fins a Almeria.

Justin Kluivert, molt actiu en atac durant el primer temps, va protagonitzar la primera aproximació clara dels nostres, un tret fortíssim, centrat, que va traure Fernando -jugador més destacat pels locals en la primera meitat- amb una gran demostració de reflexos.

El València CF es mostrava intens en cada duel, eficient en les segones jugades i penetrant molt bé per tots dos costats. Gayà disparava a boca de canó davant el portera del conjunt local després d'una internada per l'esquerra, però de nou els nostres xocarien contra els guants de Fernando.

Possible penal i lesió de Kluivert

A la mitja hora de partit, Diakhaby va traure providencial una pilota perillosíssima després d'una entrada de Chumi per la dreta que no va trobar rematador. Apretava la UD Almeria, també impulsada per la necessitat de sumar, i també ho faria el València CF, aquesta vegada en una acció que seria molt protestada pels nostres.

Samu Castillejo llançava a Justin Kluivert amb una pilota en profunditat a l'esquena de la defensa, el neerlandés al mà a mà superava per fi a Fernando amb un toc subtil per dalt, cau en l'àrea i la defensa buida la pilota a córner just abans que la pilota travesse la línia i s'endinse en la porteria.

El valencianisme, afició i jugadors, van reclamar penal en una jugada en la qual aparentment sembla que hi ha un contacte, però que després de la intervenció del VAR no seria assenyalat.

I lesió de Nico

El València CF, que havia tingut més protagonisme ofensiu en el primer temps, perdria a una de les seues principals bases, Justin Kluivert, amb unes molèsties en la part posterior de la cuixa.

Els primers compassos de la segona meitat no afavoririen precisament els interessos del València CF. I és que, després de perdre a Kluivert, Baraja perdria a *Nico.

El migcampista, a més, va haver de ser atés pels serveis mèdics en una jugada en la qual la UD Almeria aprofitaria la situació d'inferioritat numèrica per a posar-se per davant amb una jugada col·lectiva armada ràpidament i definida per Melero. El gol va esperonar al conjunt local, que anotaria el 2-0 minuts després per mediació de Babic en un servei de corner.

Gol de Samu Castillejo

En el moment de major dificultat, el València CF aconseguiria retallar distàncies amb un llançament de Samu Castillejo, que perforaria la porteria rival després de recollir una pilota solta a l'altura del punt de penal.

Amb el 2-1 en el marcador, Baraja va donar entrada a homes de refresc com Yunus Musah o Cavani a la recerca del punt que tornara a empatar la trobada. L'uruguaià el va intentar mancant pocs minuts del final amb una cabotada que va eixir per dalt i Hugo Duro, en el 88’, el va intentar amb una altra cabotada que va eixir desviat per molt poc.

Fitxa Tècnica:

UD ALMERÍA: Fernando, Chumi, Ely, Babic, Centelles, Robertone (Eguaras, 92’), Samú Costa, Melero (César de la Hoz, 78’), Leo Baptistao (Ramazani, 78’), Arnau Puigmal (Pozo, 66’) i Luis Suárez (Kaiky, 92’).

VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Cenk, Gayà, Nico, André Almeida, Samu Castillejo (Cavani, 73’), Samuel Lino (Yunus Musah, 73’), Justin Kluivert (Fran Pérez, 42’) i Hugo Duro.

GOLS: 1-0 Gonzalo Melero, 49’; 2-0 Babic, 58’; 2-1 Samu Castillejo, 61’.

`ÀRBITRE: Sánchez Martínez (C. Murciano). Va amonestar a Foulquier, Chumi, Luis Suárez, Robertone i Fran Pérez.

VAR: Iglesias Villanueva (C. Gallego).

Partit de la Jornada 28 de LaLiga disputat al Power Horse Stadium de Almería.